2019-03-12 136 浏览
系铜锣湾沿住轩尼诗道行行下街,见有条楼梯贴住张POSTER写住三川居酒屋,反正要医下肚,睇黎又系时候试下新野入到黎真系好似去佐日本居酒屋咁,地方唔大,全木装修,无论墙身,天花所有装横都好有日本风味望下MENU,见天气又开始凉凉地,点佐个牛肉锅暖下肚,再黎个睇MENU已经好吸引既火之梦寿司山先黎系个好靓既寿司山哗,原来真系好坚,一边系吞拿鱼蓉,一边系蟹肉,面层再黎系海胆同埋鱼籽,真系成座山咁岩晒啦,朋友钟意食蟹肉,我又劲钟意食吞拿鱼蓉,无敌咁夹啊﹗食完呢个都有DD饱再黎梗系个牛肉锅啦好重料既牛肉锅啊,一大堆牛肉,再配只大大只既生蛋,捞均食,正!不过我食牛肉锅最钟意其实系佢个配菜同埋个日本豆腐,呢个锅都好足料,香口既大葱配埋热辣辣同甜到入心既汤底,正汤底仲有薯粉黎得居酒屋,虽然系饱,但就点都要叫个串烧啦,我地点佐大葱鸡串都真系几大串,烧汁唔会太浓,无盖过大葱既香味,鸡肉入面都仲淋,唔错,下次黎可以试多d 佢地既串烧

先黎系个好靓既寿司
火之梦寿司山