2019-12-18
喺日本成日会喺小巷寻觅隐世美食,今次喺太子既巷仔都被我揾到充满日本风味既串烧居酒屋🍶餐厅细细地好cozy,大约有15个座位。环境非常适合同朋友饮酒倾计。食物每样即叩即做♨🥗 厨师特选沙律 $58每日由厨师特别挑选食材,今日系豆腐,配埋麻酱同醋,特别开胃。🐓 盐烧鸡肉串 & 鸡尾 $38 & $30店内所有鸡肉都系选用日本德岛县既阿波尾鸡,肉质有嚼口而且肉味香浓。鸡尾比鸡肉既脂肪多少少,烧得好香入嫩滑。🐥 鸡胸脆骨 $28呢款唔喺standard menu入面,系当日既厨师精选,食落好脆好爽🤗🔥 烧白鳝 $58我最中意食白鳝,凡有必叫,果然冇令我失望,烧得岩岩好,肉质好烟韧,味道都控制得好好🤤🐄 汁烧和牛柳粒 & 盐烧猪肋条 $48 & $38最怕猪同牛烧得耐左就会韧,好彩师傅控制得好,非常易嚼,和牛既牛味好突出,冇比烧汁盖过🐔 芝麻鸡翼 $48新鲜炸起热辣辣,食落有啲辣辣地,个皮超脆,用鸡翼尖送酒一流🍘 烧饭团 $38好香既鲣鱼干味,再加左烧肉汁煎两面,令成个饭团外层如饭焦一样脆卜卜,入面既饭粒粒分明。
🥗 厨师特选沙律 $58
🐓 盐烧鸡肉串 & 鸡尾 $38 & $30
🐥 鸡胸脆骨 $28
🔥 烧白鳝 $58
🐄 汁烧和牛柳粒 & 盐烧猪肋条 $48 & $38
🐔 芝麻鸡翼 $48
新鲜炸起热辣辣,食落有啲辣辣地,个皮超脆,用鸡翼尖送酒一流
🍘 烧饭团 $38