2018-03-22 54 浏览
呢间隐世小舖,个地点比较难揾,有啲格摄,可以从西营盘站喺般咸道落。附近有几间餐厅,不过呢间新,所以谂住试吓。中午嚟食,人唔太多,唔驶等位。有啲学生,比较少上班族。我见都近地铁嘅,所以搭左一两个站过黎食。呢间野系食川菜嘅,款式都几多,有啲辣不过都有啲唔辣嘅,所以唔食辣都唔使担心。不过我始终点咗两碟都系唔辣嘅。呢度主要有啲拉面、炒饭同埋小菜。1. 蟹粉豆腐 (🌟🌟🌟🌟🌟)金黄色嘅卖相,望上去好吸引。入边有蟹柳、豆腐同埋火腿,食落去一啖啖蟹肉味,热辣辣,份量正常,而且有好重嘅蛋黄味。虽然有啲邪恶,但系真系好好味,一定要试!2. 葱爆牛肉 (🌟🌟🌟🌟🌟)牛肉超林,葱味唔系好重,如果唔太钟意食葱嘅人都应该会接受到。牛肉嘅肉汁丰富香口,配饭一流,系令人绝对满足之选。两味菜都系$78,另外加个饭$10 。埋单两个人唔使$200,都几抵食。另外,仲要介绍吓玄米茶。之前都未试过,几特别㖞,饮落去甜甜地咁,令到人好醒神开胃!

1. 蟹粉豆腐 (🌟🌟🌟🌟🌟)

蟹粉豆腐

2. 葱爆牛肉 (🌟🌟🌟🌟🌟)

葱爆牛肉

玄米茶