2019-06-20 302 浏览
一向都知西环好多好嘢食,今日嚟到正街揾咗一间四川菜馆。餐厅入面位置几宽躺,好啱夜晚同朋友食下饭倾吓计。店员服务好好,间中都会斟吓茶。呢间川菜有一样特别之处,唔好以为川菜一定好辣,除咗可以拣辣嘅程度之外,佢仲可以拣唔辣添呀!推荐比唔食辣又想新鲜试下四川菜嘅朋友😈🐟水煮鱼 — 食四川菜好难唔叫水煮鱼,今次点左小辣,辣嘅程度岩岩好,香料嘅味道刚刚好渗入鱼中,鱼嘅肉质好滑,加入芽菜,同埋入晒味嘅粉条,我同我朋友都争住要食呢个入晒味既粉条呀!呢个先系精粹😂❤️🍃干扁四季豆 — 好香呀!花椒、辣椒、同蒜片都同四季豆一齐炒得好香!搞到我要加饭添 🍚🍚🥒 蒜蓉青瓜 — 食辣真系要食返d青瓜缓和一下,好怕蒜蓉青瓜唔够入味,呢个岩岩好,入味之余,蒜蓉味又唔会太抢👏🏻差唔多食完既时候,员工拎咗一碗 🍨桂花冰粉俾我哋,系送㗎~ 食到辣辣地,再食碗透心凉既桂花冰粉解辣,好贴心呀!大满足❤️

水煮鱼
干扁四季豆