2023-01-24
🌃 餐厅为日本菜居酒屋,位于大围下径口村, 邻近于港铁显径站, 位置十分隐世, 餐厅环境以工业风设计,枱櫈以木色为主调, 以二至四人枱为主 , 设有室内及室外座位选择,餐厅提供各式串烧、锅物及烧物,亦有多款寿司及丼饭选择。.🌀🥚🍚 旋风蛋慢煮鳗鱼丼💲 98👉 本身以为一股旋风吹走咗鳗鱼, 所以消失了🤣, 一打开个旋风, 原来是旋风淹没了鳗鱼, 鳗鱼都有很多件,食落都算肥美, 身为鳗鱼控的我觉得好正呀, 而旋风蛋都几creamy, 也保留著蛋汁, 用嚟捞饭真的不错。.🥑🍙 三文鱼牛油果卷💲 78👉 一份有六件嘅卷物, 寿司饭卷著三文鱼粒, 上面加了牛油果同埋三文鱼子😍, 身为牛油果控嘅小编, 我觉得系必点嘅卷物, 坊间有个牛油果传说, 牛油果+豉油+wasabi 就会好似食紧三文鱼刺身咁样, 小编也做了个实验, 感觉上口感系真系有啲似🤣,仲要有啲似拖罗添, 因为有种creamy,入口即溶嘅感觉, 三文鱼牛油果卷整体感觉不错,值得推介👍。.🐄🍲 汁煮大根牛舌💲 58 👉 上菜嘅时候已经闻到香浓嘅牛肉味,牛肉酱汁味道浓郁, 再加上红白萝卜十分之鲜甜, 而牛舌煮得软稔入味, 十分适合捞饭嘅小菜
🌀🥚🍚 旋风蛋慢煮鳗鱼丼
💲 98
🥑🍙 三文鱼牛油果卷
💲 78
🐄🍲 汁煮大根牛舌
💲 58
👉 上菜嘅时候已经闻到香浓嘅牛肉味,牛肉酱汁味道浓郁, 再加上红白萝卜十分之鲜甜, 而牛舌煮得软稔入味, 十分适合捞饭嘅小菜。
🍍 原只菠萝雪葩
💲 68
👉 系原个菠萝嘅份量, 刮走中间嘅果肉, 加上菠萝味嘅雪葩,雪葩口感几smooth, 味道香甜, 食到啖啖嘅菠萝味。
🍸 日本完熟白桃梳打
💲 25
👉 系白桃味嘅梳打, 甜度适中,饮到淡淡嘅白桃味, 如果浓味一点会更好。
🍺 Stella
💲 38
👉 都算几大杯,金黄色嘅色泽, 卖相十分不错, 浓稠度比较低, 带点花香味,比较容易入口, 小编都几钟意饮。
📍 在家居酒屋
大围下径口村154号地舖
=====================
*此价格只供参考及以当时为准,实际价格或会与本文章有所差异。