2022-11-30
Weekend本身谂住行山但天阴阴又落雨, 唯有转去东涌outlet shopping🛍🛒行到食晏时间就去左海堤湾畔附近食嘢. 呢头人流比较少, 好多时都唔使同人迫位可以慢慢食. 餐厅行欧陆风, 环境阔落舒服, 中间仲有部大电视, 如果夜晚同朋友嚟睇世界杯应该好有气氛🍻🐑Lamb Shank #烤羊腿($230)烤羊腿份量都几多, 羊腿有成双筷子咁长, 而且佢煮得啱啱好, 保持到肉质鲜嫩✨ 配埋佢啲超惹味嘅sauce, 食食吓就清哂成碟🥔Gnocchi Gorgonzola #意式忌廉薯仔球($135)薯仔球口感烟韧, 个汁好creamy重忌廉味🍕Prosciutto E Rucolo Pizza 10”($140)Pizza有两个size 拣, 我哋两个人拣左一个10吋意大利火腿Pizza. 薄底pizza配蕃茄,芝士, Parma Ham, 味道好夹, 饼底松脆🍹Pineapple Smoothie ($68)呢杯smoothie饮落好重菠萝味, 真系好refreshing, 完全可以中和到头先食过既嘢💆🏻♂️返食指数: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑满分)@atavolabar________
🐑Lamb Shank #烤羊腿($230)
薯仔球口感烟韧, 个汁好creamy重忌廉味
🍹Pineapple Smoothie ($68)
返食指数: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑满分)
@atavolabar
📍A Tavola Bar & Grill (东涌)
东涌海滨路8号海堤湾畔地下E&F号舖
#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #海滨路 #东涌 #东涌美食 #食好西 #atavola #扒房 #酒吧 #steakhouse