2020-05-26 722 浏览
最近同家人到葵涌广场行街,朋友推介有间西餐厅都几好食,我地就决定去试试😆餐厅都近地铁站。餐厅嘅装修好有欧洲特色,最特别系餐厅嘅小吊灯,好靓🥰墙壁贴左壁纸,都好有自己特色。每个客人测完体温后,会有消毒湿纸巾提供,好贴心😍睇返餐牌,餐牌系人手写嘅,d 字都几靓😊餐点以多国菜为主😆种类都好多,饮品同甜品都好吸引。我地拣左2个爱尔兰菜嘅dinner set,仲有加左2个自家制Tiramisu。Dinner set 包左餐汤,沙律,主菜,饮品,仲有甜品。餐汤系洋葱🧅汤,饮落有香香嘅洋葱味。😍仲有dd 牛肉味。沙律系蔬菜沙律🥗,食落蔬菜好新鲜😆配埋果醋沙律汁,好开胃。主菜方面,我地叫左爱尔兰传统香酥鸭,份量都几大份,传统嘅香酥鸭系配烤饼食,但餐厅改良左用生菜🥬黎包,食落冇咁油腻。同埋点埋佢嘅酱料,可以更提升鸭嘅味道😋另一个主菜系都柏林BBQ 猪肋骨配蜜糖薯条。猪肋骨煮得刚刚好,食落肉嫩,每一排都食都甜甜嘅酱汁,平时烤猪肋骨都怕会酸,但今次一d 都冇,仲觉得好好味😌蜜糖薯条系即炸,香香脆脆嘅薯条配埋蜜糖一齐食,好夹,我地好快就清哂❤️饮品方面,我地叫左荔枝流打同荔枝果茶。荔枝流打饮落唔会觉得系药水味😍
每个客人测完体温后,会有消毒湿纸巾提供,好贴心😍

Dinner set 包左餐汤,沙律,主菜,饮品,仲有甜品

餐汤系洋葱🧅汤,饮落有香香嘅洋葱味。😍仲有dd 牛肉味。

沙律系蔬菜沙律🥗,食落蔬菜好新鲜😆配埋果醋沙律汁,好开胃。

饮品方面,我地叫左荔枝流打同荔枝果茶。荔枝流打饮落唔会觉得系药水味😍几好😌 荔枝果茶系热嘅,饮落有dd 蜜糖味,好滋润🥰

甜品我地转左自家制Tiramisu,食落饼底唔会太湿,咖啡味唔会太浓,同埋e 个冇加酒,小朋友都岩食😆
  • 爱尔兰传统香酥鸭
  • 都柏林BBQ 猪肋骨配蜜糖薯条