2023-02-12
今日无意中喺观塘发现一间唔起眼嘅餐厅,但装修舒服,嘢食超抵😱😱因为喺观塘泳池,附近又有好多整路,所以基本上都少啲行过嚟呢边,但系一入到去发现食物选择好多,绝对可以同成班朋友坐一晚😆见到夜晚食嘅客多数都系食火锅同鸡煲系列,仲要价钱好抵食,配料选择又多,仲有唔同海鲜简🦪🥢一人一火锅我以为真系一人火锅嘅大细,原来系同平时打边炉嘅一个大锅,但68蚊😱😱冇落味精嘅猪骨汤底🍲肥牛片肥瘦分布均匀, 10秒就食得,牛味都够😋基本配料都多,有唔同丸同埋肥牛,菜篮啲菜都好新鲜加咗鲍鱼,好大只同埋本身洗干净左,直接放入去渌就得,本身猪骨汤底清甜,令到鲍鱼保留原本嘅鲜味,啖啖肉,爽口弹牙🤪🥢脆皮猪手有每日精选,脆皮猪手新鲜炸起都只系$15一份🤩炸之前本身有腌制过,好入味,味道咸香,炸嘅火候啱啱好,咬落去有满满嘅骨胶原,外皮好脆,但系入边又好软绵,我本身唔钟意食猪手,但系都食到停唔到口😋😋🥢特大菠萝冰沙🥢特大芒果冰沙本身嗌嘢食,仲可以半价加所有特大饮品系列😍真系用水果刨出嚟,饮落去嘅时候好浓水果味,配打边炉一流👍🏻
🥢一人一火锅
基本配料都多,有唔同丸同埋肥牛,菜篮啲菜都好新鲜
🥢脆皮猪手
有每日精选,脆皮猪手新鲜炸起都只系$15一份🤩