2023-06-29 56 浏览
隐世拉面店|📍友拉面♡鱼介拉面♡|💰$78拉面包含鱼介粉、火炙豚肉、味玉、葱、竹荀、海苔🧏🏻‍♀️餐厅提供直面同曲面俾客人选择,而男朋友拣咗曲面底👦🏻汤底香浓有咸香,配咗3块火炙豚肉,火炙完好香仲要好淋身份量仲要比坊间多❤️‍🔥味玉煮得恰到好处有流心效果🫶🏻海苔会比坊间嘅厚身,所以浸咗落汤度都唔会话好快淋,食落都好香紫菜味😋可以过一过紫菜瘾!$78蚊仲要有3块火炙豚肉好抵食🥳♡樱花虾拉面♡|💰$88拉面包含樱花虾🦐、火炙豚肉、味玉、葱、竹荀、海苔。食材选用方面同鱼介拉面相近☺️所以评价同上。至于樱花虾方面份量多得嚟仍然保持到微脆口感咸鲜味足,配埋我拣嘅直面面底食好夹🧏🏻‍♀️荀亦都做到脆身爽口嘅口感🫶🏻几好食♡黄金丸(地瓜+香芋)♡|💰$28💓果然名副其实每粒都炸到金黄香喷喷🤤真系睇样就知好食💛仲要每一粒都大大粒,一咬开入面系绵滑嘅蕃薯芋头蓉,当中芋头味会比较出众🫶🏻香甜得嚟唔会甜腬而且食落唔会觉得油腻🧏🏻‍♀️食完之后只会想嗌多份💓♡zero♡|💰$10喺夏天食拉面嗌返杯可乐消暑简直系基本配套😂即刻凉爽返好多♡日本静岗蜜柑梳打♡|💰$24🤔唔知点解拉面店好多时都会贩卖呢个牌子嘅梳打,平时饮开桃
隐世拉面店|📍友拉面

♡鱼介拉面♡|💰$78

♡樱花虾拉面♡|💰$88

♡黄金丸(地瓜+香芋)♡|💰$28

♡zero♡|💰$10
喺夏天食拉面嗌返杯可乐消暑简直系基本配套😂即刻凉爽返好多

♡日本静岗蜜柑梳打♡|💰$24
🤔唔知点解拉面店好多时都会贩卖呢个牌子嘅梳打,平时饮开桃味觉得几正🫶🏻今次试下平时比较少见啲嘅蜜柑味都几好饮🫶🏻唔会有化学味,食住拉面几啖就饮哂了😂

下次有机会会试埋富士山柚子味梳打🫶🏻满足埋收集靓杯靓樽瘾🫶🏻