2018-12-07
平时钟意捐窿捐罅揾开食既我, 今日就捐咗嚟亚士厘道附近,行到呢转角位,发现有间拉面店, 店铺唔太起眼,好在佢有个好鲜色嘅 门面,就系 呢度黄色好似随意门 既门,所以吸引咗我对眼睛,既然比佢吸引到 就入去试一试啦舖头 座位不多, 如果两个人嚟计, 大约可以坐到五至六台客人。餐牌就系前后两版睇晒,拉面种类有三款, 小食也有三款, 如果两个人肚饿真系差唔多可以叫晒餐牌嘅嘢食,哈哈 另外亦有设有追加食物前菜大虾沙律, 野菜非常新鲜, 大虾亦都很爽口, 里面亦配有秋葵,味道配合得唔错, 可以一试鸡软骨煎饺子,饺子味道非常香口, 好味到想食埋老公𠮶两只老公拣左辣味鸡汤拉面, 辣度适中非常惹味, 有原只流心蛋同粟米做配菜 至于𩠌方面有叉烧同鸡叉烧, 鸡叉烧都系第一次听, 口感真系好似食紧鸡肉甘,旦又有 叉烧 味道几特别, 而面质口感弹牙,整体一流而我就叫左鸡汤味,汤底好 浓郁, 配菜及𩠌菜大致一样 系多咗 杂菌菇叫咗两款日本饮品 味道唔错 个人喜欢桃味真系好抵食呀 捧住个肚出门口
鸡软骨煎饺子,饺子味道非常香口, 好味到想食埋老公𠮶两只
叫咗两款日本饮品 味道唔错 个人喜欢桃味
真系好抵食呀 捧住个肚出门口