2019-07-17
依间隐世文青小店由两姊妹一齐经营👭,推出嘅menu都以健康饮食为主,可以系到enjoy一个健康又写意嘅下午茶🌸依日一路食紧野时时不时见到门口有人揸车特登嚟买每日烘焙嘅手工乡村面包🥖即使系小店都好多人尊登嚟支持🥰========================全日早餐 $98平日系西式cafe好多时食开嘅all day breakfast都有唔少煎炸野,但以健康饮食为理念嘅依间小店就用左啲更健康嘅食材😋有Parma ham,慢煮鸡胸肉加左黑椒同盐腌制唔会淡而无味或嚡🤓另外牛油鲜菌亦相当入味蕃茄 蛋沙律不得不提依度自家制嘅牛油手工欧式吐司🍞新鲜出炉薄薄地硬身嘅法包上有扑鼻而来嘅牛油香,入口脆身唔硬,配搭一杯花茶真系一个写意嘅下午茶💕========================鲜什果空气朵儿班戟 $138主角班戟嘅空气感颇重,同日式班戟类似,入口亦够松软,加埋上层配上奶味浓郁嘅忌廉同糖蜜满足感满满🥰什果班戟配上每日新鲜水果,苹果🍎同蓝莓等等入口爽甜唔会酸,清新之余亦够健康,啱晒我依啲成日食油腻野嘅人😋而家仲有优惠系follow左舖头IG后所有班戟set可以free upgrade至唔同茶
全日早餐 $98
鲜什果空气朵儿班戟 $138
主角班戟嘅空气感颇重,同日式班戟类似,入口亦够松软,加埋上层配上奶味浓郁嘅忌廉同糖蜜满足感满满🥰什果班戟配上每日新鲜水果,苹果🍎同蓝莓等等入口爽甜唔会酸,清新之余亦够健康,啱晒我依啲成日食油腻野嘅人😋而家仲有优惠系follow左舖头IG后所有班戟set可以free upgrade至唔同茶饮添,我就梗系即刻fol左🌸
巧味道指数👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食过指数🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
锡荷包指数💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服务正指数👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
环境靓指数👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 双生馆 (长沙湾)
长沙湾集辉街2-8号耀辉大厦地下3号舖