2024-11-08
今日带大家去将军澳康城一间超高质嘅特色餐厅!【惊艳推介 - 日式紫苏烤鸡肉意大利粉】呢个系我今次嘅必食推介!紫苏香味同烤鸡完美配合,绝对系fusion菜嘅杰作!啲意粉煮得弹牙十足,一啖入口就闻到阵阵紫苏清香,配埋香嫩多汁嘅烤鸡,真系食到停唔到口!仲要个卖相超级打卡,一时日式一时欧陆风,打卡必试!😍【消暑之选 - 苹果玉桂香柠冰茶】呢杯饮品真系清新得嚟又够创意!玉桂香气同苹果甜香完美配合,再加个柠檬香,层次丰富到爆!个杯仲要好靓,清透嘅茶色配衬住苹果片同柠檬片,靓到成个艺术品咁!☕️【营养之选 - 牛油果香芒烤鸡沙律】健康又美味嘅沙律!新鲜牛油果配埋香甜芒果,再加埋香嫩烤鸡,完全系极致享受!个酱汁清新开胃,配上爽脆生菜,食完成个人都精神晒!🥑【星级推介 - 白酒香蒜大蚬意粉】呢个系我嘅心头好!啲大蚬新鲜弹牙,用白酒煮过个香味超诱人!蒜蓉香气扑鼻,加埋香滑嘅意粉,简直系完美配搭!一定要趁热食先可以感受到个层次感!🍝讲真,呢间餐厅嘅出品质素同创意都值得一赞!价钱虽然唔算特别平,但以食材质素同环境来讲绝对抵食!最紧要系啲嘢食卖相同味道都咁高水准,绝对值得特登去试!💫
【惊艳推介 - 日式紫苏烤鸡肉意大利粉】
【消暑之选 - 苹果玉桂香柠冰茶】