2015-08-23
早几日,放工在上环约左朋友本来想饮野,但后来佢要OT,就叫我揾地方hea 住先,心谂去starbuck 都要成三十几蚊杯咖啡啦,到不如揾间野坐低,叫点饭前小食,边食边等,行下行下就去左永乐街,朋友话呢间la Postre 水准唔错,就试下啦·La Postre 装修好时尚,有点欧陆风情,位于三楼,座位约有三十个左右,等左一阵就坐低左,朋友话要成半粒钟先到,只好叫杯野饮同一些小食,叫左杯PINEAPPLE MOJITO 同牛肉墨西哥玉米片,一般来讲,mojito唔系沟得太甜就系苦到无味,点知呢间野个水吧都算有料到,甜酸度较得刚刚好,饮落仲有一阵清新香味,算系饮个咁多间叫做中等以上的水准,佐食既就有牛肉墨西哥玉米片,你咪以为只系普通街外买番黎nachos再加个牛内碎就算,热辣辣既肉汁配合脆口玉米片,其实几惹味,煮师仲加左青椒,咬落去有d 辛辣,几过瘾,配野饮真系无得输。食左一半又想试埋呢度的推介是拉差炸蚝,个名有d 神秘感,就试下佢,本身平日唔多食蚝,因为怕腥味,但炸物一直系我卖飞佛,等左无耐,六只新鲜炸蚝送上,是拉差原来系一种酱料,炸蚝好新鲜但唔腥,香脆的表层包著鲜嫰的蚝肉,配以特色酱料
为左证明我真系有帮衬,加入当日的食饭收据,有图有真相,不要被admin 老屈
题外话/补充资料:
嗱,呢间野暂时都几隐世,应该唔洗点等位,大家要食就趁早勒。