2022-07-09
太郎居酒屋位于港威中心对面嘅楼上舖,相对地接近中港城个边,商厦2旁的大堂都有工程进行紧,所以门口都比较隐闭~餐厅喺大厦9楼全层,一去到就令你觉得返咗乡下咁,个种日本味道嘅感觉即刻返哂嚟呀🤣💁🏻♀️今次叫咗1️⃣个午市套餐4️⃣款串烧🍱午市套餐:火灸寿司八贯盛盒💰158太郎嘅火灸寿司盛盒抵食又美味呀🤣包括:黑松露帆立贝、油甘鱼、A4日本和牛、赤虾、三文鱼、鱿鱼、鱼背同鳗鱼~刺身口感大约3成熟,唔会太生又或者过熟,热天嚟食仲多种冰火口感呀🙈🍱午市套餐:麻酱冷乌冬💰-呢个午市套餐除咗主打嘅8款火灸寿司外仲包埋沙律、蒸蛋、面豉汤同呢款麻酱冷乌冬😋乌冬份量十足,面层舖满蟹籽,青瓜丝同蟹柳丝再混合埋麻酱,爽口又凉浸浸嘅口感岩哂呢个天气食呀~🍡盐烧鸡翼💰22太郎嘅烧物价钱面相当抵食吸引,忍唔住口叫咗几串嚟试下🤣鸡翼烧得金黄香脆,咬落去仲散发埋好香嘅盐香味👍🏻🍡日本一口甜薯💰16甜薯烧物系我到每一间居酒屋必试嘅串烧,因为太热爱甜薯😍太郎嘅甜薯都无令到我失望,粒粒紫色饱满嘅紫薯,咬入口香甜美味嘅口感散发哂出嚟,完全食到停唔到口呀😋🍄芝士烤大啡菇大啡菇以芝士舖面一齐烤煮,食落好juicy外仲会有阵阵芝士香味,不过
💁🏻♀️今次叫咗1️⃣个午市套餐4️⃣款串烧
💰22
🍡日本一口甜薯
💰16
🍄芝士烤大啡菇
大啡菇以芝士舖面一齐烤煮,食落好juicy外仲会有阵阵芝士香味,不过对比另一素食都系会再拣甜薯享用🤣
🐷荔枝豚肉卷
💰28
见到呢个菜式名几新颖,嗌咗一串嚟试下🤣豚肉片包住粒去核荔枝肉,第一啖会食到豚肉嘅香味,之后又甜又多汁嘅荔枝冲击,整体口感都几得意😋👍🏻