2021-07-10 161 浏览
天后开左一间楼上美食广场,之前一直都只系系地面店买珍奶 冇留意原来1楼都别有洞天一楼系一层小型美食广场 点解系小型? 因为真系细细个 仲要最多应该得3间铺 今次去仲要见到一间系吉铺 一间就系今次讲既甜品店 另一间就应该系卖生蚝 但未开门 暂时未有熟食店进驻 地面铺都系以卖甜品为主。 楼层虽少 不过都有一定座位 仲有露天位 如果楼下买左野食 都可以拎上1楼进食 都几方便 不过可能算系新开关系 加上疫情影响 坐左阵都见得人好少 临走前先有几个似放饭出黎既写字楼人 😅食物方面 依间主打日本甜品 部分更有特别推广。 食评讲既雪糕仲有买一送一优惠 劲抵本身睇中依间既奶冻 见到有番 4款左右既选择。 有啲更加成$50 2个 2个又太饱 就叫左一款 味道都简左好奈😂 每款有京都字样设计 有选择困难既我最后都系简左黑豆茶味($30)包装超精美 差啲唔舍得食 奶冻偏结实 唔会雪到好硬咁 黑豆味偏重 相当健康下次再经过可以再试 下次会想试宇治抹茶味,同埋想试一下雪糕呢

京都黑豆布甸

包装超精美 差啲唔舍得食