2021-12-16
今晚收工嚟到马鞍山附近,平时都比较少人呢一区,所以唔知食乜好。最后都系想OpenRice睇吓啲食评,最后决定试呢一间好有日本风味嘅餐厅「山海」呢间餐厅个铺面十分之有日本嘅风味,佢嘅装修都系用一啲黄色格调,比较多用木材。另外佢哋铺面亦都唔会将啲枱放到密麻麻,而系每一台时间都有适当嘅空间。除此之外师傅都会响个吧枱度制作寿司,好似食紧omakase 咁😋😋今次我哋叫咗一款特别嘅寿司,火炙本鲔脑天寿司。我第一次试呢一款寿司,佢比我嘅感觉系好有鱼油香味💓仲加埋一片紫菜,口感好丰富💓另外都叫咗一款12件嘅寿司$338。我拣呢款set系因为啲碟入边嘅刺身都系我钟意食嘅,例如海胆、拖罗、带子、油甘鱼等等。师傅一啲都唔孤寒,每片剌身都系大大片,口感好丰富💓我觉得呢度嘅刺身都做得几出色,十分之新鲜👍🏼另外,值得一赞嘅系佢嘅炸虾天妇罗,佢唔系用出边平时日本菜嘅普通虾,而系用一啲好大只好爽好大弹牙嘅虾😋下次会再叫。整体嘅用餐体验都几好💓💓
整体嘅用餐体验都几好💓💓