2024-03-18 125 浏览
之前一直都比小店甜品卖相吸引🤤走日系风格𝘾𝙖𝙛𝙚🎏装修以木系简约设计店内食物种类唔多以轻食为主例如有乌龙面,大板烧及甜品 而且限定刨冰买一送一🍧🤩炙烧慢煮鸡叉烧蕃茄汤乌龙面🐔🍜蕃茄汤底酸酸的但朋友略嫌唔够味,本来以为有叉烧,但原来系指慢煮鸡卷外表跟日式叉烧有啲似😂,炙烧过更香,食落肉质嫩滑,配菜有半只流心蛋,粟米粒及紫菜香煎虎虾咖哩乌龙面🦐🍜咖喱汤底有少少辣,但入口有阵药材味及酸酸地觉得好奇怪🤯,好好奇加左咩去煮,有啲惊变坏左食完会肚痛🫣,而有5只大虾微微煎过,食落鲜甜爽弹,乌龙面滑溜烟韧,都算几挂汤章鱼大阪烧🐙热辣辣的大板烧表面舖满劲多木鱼丝,搽上特制章鱼酱汁,有好多章鱼粒有咬口,仲有蟹柳,椰菜等馅料丰富,份量十足又饱肚,啱晒同朋友𝙨𝙝𝙖𝙧𝙚食伯爵刨冰杯🍧本来想食烤蛋糕,但见到期间限定做紧优惠伯爵刨冰杯买一送一,无理由唔食😝,香浓的伯爵忌廉配埋伯爵刨冰做底,食落有点似雪花冰的感觉,入口绵密,另有一块焦糖味消化饼都好好味,但下次再来要食烤蛋糕😂抹茶豆乳🧋抹茶味唔够重,豆乳香滑,味道又唔会好甜焙茶豆乳🧋焙茶味相对好香浓,唔会太甜蜂蜜柚子乳酸梳打🧋搅匀杯底的柚子肉,跟乳酸一齐饮落好清新好惊
之前一直都比小店甜品卖相吸引🤤
走日系风格𝘾𝙖𝙛𝙚🎏
装修以木系简约设计
店内食物种类唔多以轻食为主
例如有乌龙面,大板烧及甜品
而且限定刨冰买一送一🍧🤩

章鱼大阪烧

伯爵刨冰杯🍧
伯爵刨冰杯

抹茶豆乳🧋
抹茶味唔够重,豆乳香滑,味道又唔会好甜
抹茶豆乳

焙茶豆乳🧋
焙茶味相对好香浓,唔会太甜
焙茶豆乳

蜂蜜柚子乳酸梳打🧋
搅匀杯底的柚子肉,跟乳酸一齐饮落好清新好惊喜😋
蜂蜜柚子乳酸梳打
2024-03-13