2021-08-20 87 浏览
餐厅位置附近系上环海味街,完全估唔到会有高级餐厅🤣 一入去就有一种去左第二个国度既感觉,背景播住柔情既歌曲,每张台都摆放小蜡烛灯,十分有情调💞一坐底店员就推介当日有既生蚝🦪,清楚讲明出产地同名称,亦有推荐食蚝配搭既白酒,提升整个味觉享受👏🏻🌟生蚝 每款都叫左一只试下,除左saldanha bay oyster来自南非,其他都系法国生蚝~ 摆盘系由味道最淡至浓逆时针咁排序,够晒细心💞 只只生蚝都好肥味🤤,吱d柠檬汁,配合埋海水味,简直鲜味十足❤️🌟炸鱼薯条炸鱼肉质厚嫩,鱼肉既鲜味对比平时食到既浓郁好多!外面炸得薄薄一层金黄色,入面系充满鲜味且厚身既鱼肉,十分抵赞💞👍🏻薯条系我最钟意既粗薯条🤤,岩岩炸好,表面香脆,入面充满薯仔肉,口感味道一流~另外,要赞既道系自家仔既酱汁,酸酸地好开胃,亦无一般蛋黄酱好腻既感觉👍🏻🌟慢煮鸡胸配黑松露薯蓉鸡胸以慢煮既方法烹调,健康得来,肉质唔会过韧~鸡皮再微微煎封,加添香口既感觉👏🏻 再配以相对浓味既黑松露薯蓉,成个菜式味道好balance,食到厨师既用心🙏🏻🌟卡邦尼意粉 Carbonara呢个意粉绝对唔系普遍坊间见到好厚cream既carbonara!系用左

🌟生蚝

生蚝

🌟炸鱼薯条

炸鱼薯条

🌟慢煮鸡胸配黑松露薯蓉

🌟卡邦尼意粉 Carbonara
呢个意粉绝对唔系普遍坊间见到好厚cream既carbonara!系用左最传统既煮法:意粉煮到al dente,软硬度刚刚好;无加任cream,creamy既口感系100%来自蛋黄同芝士系微温之下同意粉mix埋一齐既效果❤️;肉既部分系用左风干猪面颊肉,咸香味十足👍🏻

卡邦尼意粉

🌟士多啤梨慕丝蛋糕+抹茶雪糕
甜品作为晚餐既最后,简直就系完美配搭❤️ 自家制既士多啤梨慕丝唔系死甜,配合埋开心果nuts碎,口感、味道同卖相一流,诚意十足👍🏻

2021-07-15
生蚝