2020-01-16 1002 浏览
系湾仔,成日食lunch都排长龙,真系好难揾位。记得同事话呢间小店唔错,就谂住试下佢。铺头真系唔大,堂食只有大概8个位,但买外卖嘅人就好多,果然系有D人气。Menu 选择有好多,第一次先试试佢最出名嘅无骨海南鸡髀饭($49)仲附送埋椰子鸡汤。海南鸡饭真系好有惊喜,佢嘅鸡滑之余够入味,不得不提嘅系佢嘅饭,同平时嘅油饭唔同,佢入味之余一D都油腻,仲要好入味,平时食好少饭嘅我都不经不觉食哂成个。仲有嘅系佢嘅配酱都好好味,尤其系姜蓉,佢会加左秘制豉油,配合得好好。佢仲配埋一个红色嘅酱,同平时唔同,佢有少少红椒同蕃茄嘅味,又配得几好㖞。不得不提系佢嘅椰子鸡汤,虽然系跟海南鸡饭送嘅,但真系落足料,好好饮。呢间真系性价比高嘅小店,下次要试埋佢其他东南亚菜。

呢间真系性价比高嘅小店,下次要试埋佢其他东南亚菜。

2020-01-15
外卖自取