2016-10-23
今晚为咗庆祝结婚周年纪念,去咗沙田一间酒店的扒房食晚餐,坐低咗先知价钱唔平,不过冇办法啦一年一次豪少少唔紧要我哋计过散叫同叫Set最后都系觉得叫二人餐比较化算先嚟个忌廉汤同餐饱,汤一定唔系罐头牌,入口好重菇味,食落唔会好稀仲好有质感之后上的小食拼盘,蜜糖鸡翼得两只真系唔够喉,外层蜜糖好脆口,而且蜜糖甜度适中,猪仔骨都好野味,其他三文鱼醋沙律,薯角同芝士青口都合格到主菜我哋拣咗肉眼扒well done(因为太太食唔到生嘢)同埋和牛肉眼扒medium rare,well done都唔算好韧,但系和牛扒真系坚好食,入口溶化唔驶多讲,又唔会好多血水流出嚟,就算唔驶点上酱料都超够味(和牛肉眼扒)(肉眼扒)饮品属一般冇咩特别,但系不得不提就系呢个苹果批,真系即叫即做,外层酥皮好脆好香,里面一片片苹果好香仲有少少爽!如果外面放多少少鲜什果就更好唔讲真系唔知道丽豪酒店内有间咁好食嘅扒房,整体味道极佳,不过真系一分钱一分货,始终系酒店级数,二人餐加埋一都成千蚊!
我哋计过散叫同叫Set最后都系觉得叫二人餐比较化算
先嚟个忌廉汤同餐饱,汤一定唔系罐头牌,入口好重菇味,食落唔会好稀仲好有质感 之后上的小食拼盘,蜜糖鸡翼得两只真系唔够喉,外层蜜糖好脆口,而且蜜糖甜度适中,猪仔骨都好野味,其他三文鱼醋沙律,薯角同芝士青口都合格 到主菜我哋拣咗肉眼扒well done(因为太太食唔到生嘢)同埋和牛肉眼扒medium rare,well done都唔算好韧,但系和牛扒真系坚好食,入口溶化唔驶多讲,又唔会好多血水流出嚟,就算唔驶点上酱料都超够味 (和牛肉眼扒) (肉眼扒)
饮品属一般冇咩特别,但系不得不提就系呢个苹果批,真系即叫即做,外层酥皮好脆好香,里面一片片苹果好香仲有少少爽!如果外面放多少少鲜什果就更好 唔讲真系唔知道丽豪酒店内有间咁好食嘅扒房,整体味道极佳,不过真系一分钱一分货,始终系酒店级数,二人餐加埋一都成千蚊!