2023-02-23
今日早收工 就同朋友去完廣東道濕平 買完曬已經七點 肚仔餓餓了🤭 朋友就問我想唔想試附近一間隱世川菜館 我當然說好!原來餐廳都坐落於廣東道!好方便 估唔到係鬧市中搵到一間隱世川菜館 好特別🤩到達餐廳後 老闆超友善!佢見我地抽住一袋二袋 仲叫我地坐張四人枱💕 很用心餐廳裝潢好細緻 非常乾淨企理 來之前完全唔expect川菜館有如此摩登、簡約風的環境😊讚~Menu上有海量既選擇~樣樣都好正 最後我地終於揀好左🤭第一樣上桌既就係兩杯鮮豆漿豆漿既黃豆味好香 而且甜度適中 配埋麻辣既川菜就岩曬!另外,兩款地道小食亦都被端上枱☺️分別為涼拌萵荀(下)及 麻辣魚片(上)萵荀好爽口 作為前菜十分開胃 👍 魚片真係勁特別!從來無係第度見過!擺入口既時候既口感亦十分獨特 帶點爽脆😍 仲有一樣小菜 尖椒皮蛋同樣令人滿意皮蛋沾上辣汁 味道是多麼惹味😝主食之面 我與朋友點了一客重慶雞煲雞煲真係用gas士爐滾住上!很不錯 ✅ 成個雞煲烹製得非常出色 😎唔好睇煲野好似好紅 食落一點也不會過辣或過咸 👌 雞肉亦煮得神來之筆😋 肉質一點也不老 大讚!今晚我同朋友兩個都大滿足!試到好正宗 又好食既川菜 而且老闆態度100分
Menu上有海量既選擇~樣樣都好正 最後我地終於揀好左🤭
第一樣上桌既就係兩杯鮮豆漿
豆漿既黃豆味好香 而且甜度適中 配埋麻辣既川菜就岩曬!
分別為涼拌萵荀(下)及 麻辣魚片(上)
萵荀好爽口 作為前菜十分開胃 👍
仲有一樣小菜 尖椒皮蛋同樣令人滿意
皮蛋沾上辣汁 味道是多麼惹味😝
主食之面 我與朋友點了一客重慶雞煲
雞煲真係用gas士爐滾住上!很不錯 ✅
成個雞煲烹製得非常出色 😎
唔好睇煲野好似好紅 食落一點也不會過辣或過咸 👌
雞肉亦煮得神來之筆😋 肉質一點也不老 大讚!
今晚我同朋友兩個都大滿足!試到好正宗 又好食既川菜 而且老闆態度100分😍 超有禮貌 令食客賓至如歸❤️ 最緊要埋單發現價錢係超值😳能在尖沙咀食到咁抵食既美食 簡單令人羨慕😋👍