2024-01-02 22 浏览
铜锣湾闹市想揾间坐得舒服又静静地嘅餐厅的确唔容易🍴通常我都会揾啲楼上舖贪佢够静又可以发掘隐世美食✅今次揾到Groovy食物质素真系唔错💯特别欣赏佢地个装修简洁精致,带有文青气息👍🥗素食杂果沙律新鲜蔬菜通常沙律都系得菜🤤呢间餐厅有好多唔同嘅新鲜蔬果🍅甜甜地无净食菜咁寡🍊!头盘够新鲜,配埋清甜鲜橙清新开胃,非常唔错! 粟米忌廉汤🥣粟米汤原汁原味,啖啖粟米香,浓郁甘甜,饮落有粟米颗粒质感浓厚,层次丰富😋🐃慢煮安格斯封门柳配阿根庭青酱&炸薯条封门柳是全只牛肉味最浓之部位❤️慢煮安格斯封门柳约5成熟肉质嫩软有咬口👅 配以充满异国风情的阿根廷青酱,青酱味道带点微辣🤤烘烤咗嘅蒜头有浓浓嘅蒜香味,软绵好食;炸薯条亦非常香脆🍟🍝炙烧北海道带子配蒜香明太子扁意粉,明太子嘅份量好多大大条好吸睛,明太子味道非常浓烈意粉好 creamy,带子质感鲜甜厚实,酱汁充满蒜蓉味,你可以自己选择捞几多落𠮶啲粉度👍🏻!🍨Earl grey pans cotta意大利经典嘅甜品🍮伯爵茶奶冻超浓郁💯配上云呢拿雪糕🍦平衡返成个奶冻甜度丰富左整个甜品的层次🈵 巴斯克芝士蛋糕表面淡淡焦糖香令人难忘,芝士蛋糕超滑溜又厚身,质感软硬适中且

🥗素食杂果沙律新鲜蔬菜

粟米忌廉汤

🐃慢煮安格斯封门柳配阿根庭青酱&炸薯条

🍝炙烧北海道带子配蒜香明太子扁意粉

🍨Earl grey pans cotta

巴斯克芝士蛋糕
表面淡淡焦糖香令人难忘,芝士蛋糕超滑溜又厚身,质感软硬适中且入口creamy,不太甜也不太腻,味道挺细致的🤤🤤

☕️Passion fruit coffee fizz
意想不到的带有强烈热情果风味,咖啡同SODA比例平均,似系店主特意调较到令人夜晚饮都唔使惊训唔著

☕️Earl Grey Yuen Yeung
西式嘅鸳鸯味道都唔错☕️同伯爵茶都几夹💯咖啡同茶的比例1:1 👅店主仲拉左只海马比我地
  • 慢煮安格斯封门柳配阿根庭青酱&炸薯条