2018-11-03 43 浏览
我想讲其实我系住tko架,成日系popcorn揾野食都会唔记得左仲有呢层。因为平时只会早上黎呢到同长辈饮茶。但今日食完又觉得几好!呢到食日本野,有shabushabu, 不过最重要既都系佢个甜品好好食!晩市有套餐,套野基本上都系包甜品既。我同男朋友就一人叫左一样。我叫既系蒜香牛柳粒!都几好食,牛味浓,油脂够,而且好厚切,食落有有质感!要赞既仲有佢落左一小旧牛油!令个香味同味道都增加左!好食!送饭一流!男朋友叫既系熊本霜降西冷,都几好食,同炒牛柳粒既质感好唔同。好香牛味。佢俾左普通盐同抹茶盐去配牛肉,我好喜欢抹茶盐既香味!好好味!男朋友个饭跟沙律,我就跟前菜。平时食西式沙律我就钟意跟沙律醋,但食日式沙律,特别系有青瓜蟹籽个D, 我劲钟意配卡夫D沙律酱,系儿时既味道!个蟹棒好厚身!整体配得几好!终于到我的最爱啦!!!!我个餐配既系三式甘味!点解点呢个餐都主要因为呢几样野!个样实在太吸引!中间既系迷你烧番蕃霜淇淋&宇治金时,左边系金时蕨软糍,右边系牛乳粟米金汤(热),每个都细细份,但就带出三种味道,质感&温度。左边in un, 中间最有惊喜既就系雪糕下面有热既番薯!真心开心!好好食!右边既粟

终于到我的最爱啦!!!!我个餐配既系三式甘味!点解点呢个餐都主要因为呢几样野!个样实在太吸引!中间既系迷你烧番蕃霜淇淋&宇治金时,左边系金时蕨软糍,右边系牛乳粟米金汤(热),每个都细细份,但就带出三种味道,质感&温度。左边in un, 中间最有惊喜既就系雪糕下面有热既番薯!真心开心!好好食!右边既粟米汤食到D爽爽既粟米蓉!好香浓!同埋由左至右咁食系温度上都有好好既配搭!

男友既系雪糕+红豆,都几好食,不过我觉得有D甜。旁边个个系可以淋系面既蜂蜜。