2020-01-16
再次去大坑揾食不得不赞赞大坑哩个地方,收藏咗好多不同既餐厅今日去食了一间藏于大坑既Fine Dining餐厅 – Warren因为系小店 所以选菜既自由度更高店员说 如果在预订时有指定菜式想食 就一定要同佢地讲 包揾到新鲜既食材餐厅位置都真系好隐蔽, 我转了几个圈先揾到入去,,,就比个open kitchen 吸引, 厨师每一个动作 都好吸引眼球Warren系以一个厨房一个侍应 包办一间餐厅既概念 位置唔太多 以交流为主题, 推荐大家多D同佢地倾计香煎鸭肝配鱼子酱蟹肉藜麦沙律听到肝本能会惊一惊 由于食过太多 都有so味, 所以都唔太抱希望。哩间店 将鸭肝煎至金黄色 逼出鸭油既香味厨房更将鸭肝多余油份 煎晒出嚟做到入口即化既口感 而且真系食落唔so 旁边配上鱼子酱蟹肉藜麦沙律 有助减轻油腻感再黎有蟹肉沙律,蟹肉放咗喺炸左既面包面(非常幼既幼面)上面,一齐食口感好丰富,食腻炸野 隔离重有一片芒果可以食,减油腻 重点系蟹肉好鲜甜 烧纽西兰羊架配忌廉薯仔千层批呢道菜好啱打卡,酱汁伴碟画到成个艺术品咁。而2件羊架煎得好香微脆,不会过熟,好juicy,,肉松软,羊骚味唔算大,就连我怕羊骚味既人都可
不得不赞赞大坑哩个地方,收藏咗好多不同既餐厅
因为系小店 所以选菜既自由度更高
餐厅位置都真系好隐蔽, 我转了几个圈先揾到
Warren系以一个厨房一个侍应 包办一间餐厅既概念
位置唔太多 以交流为主题, 推荐大家多D同佢地倾计
香煎鸭肝配鱼子酱蟹肉藜麦沙律
哩间店 将鸭肝煎至金黄色 逼出鸭油既香味
厨房更将鸭肝多余油份 煎晒出嚟
做到入口即化既口感 而且真系食落唔so
旁边配上鱼子酱蟹肉藜麦沙律
有助减轻油腻感
重点系蟹肉好鲜甜
烧纽西兰羊架配忌廉薯仔千层批
呢道菜好啱打卡,酱汁伴碟画到成个艺术品咁。
而2件羊架煎得好香微脆,不会过熟,好juicy,,肉松软,羊骚味唔算大,就连我怕羊骚味既人都可以轻易入口
另一个重点系忌廉薯仔千层批, 薯蓉以千层面既做法,一层薯蓉一层忌廉, 而忌廉唔会好实心,有流心既感觉。真系会不知不觉食多左,,,,
推呀!!!!
香煎石斑鱼配番茄汁烩菜
厚厚的石斑鱼肉,好觧,好新鲜,非常好吃,肉嫩滑爽口
侍应哥哥话一定要连鱼皮食,因为鱼皮系精髓
果然煎得香脆,又脆又软,卖相精致
下面配上香气浓郁既伴菜加少少辣既西椒汁
大推