佐敦呢间隐世泰国菜馆价钱平宜,食物水准超高,由泰国夫妇主理,味道正宗,是一间性价比高的餐厅!老板两公婆为人亲切友善,同佢地倾倾下先知原来佢地之前系坪洲开泰菜馆,叫南昌美食,系坪洲数一数二嘅餐厅!之后先搬左黎佐敦!🌟沙嗲串烧 $16/串一开始就上左鸡肉串烧,食完第一啖都觉得真系不得了,因为鸡肉超入味,好嫰滑,仲有个好惹味嘅沙嗲酱。🌟帕能咖喱炒大虾 218呢款咖喱大虾系老板极力推荐,同平时嘅咖喱嘅味道好唔同,系干咖喱,咸咸甜甜嘅咖喱带微辣。大虾去晒肠同虾头都处理过,大虾好大只同多肉,共有5大只,仲要开埋边,方便食用!叫埋白饭食真系会食唔停口😋😋🌟 冬荫功汤 $98小份但都一样份量十足,而且好足料,虾、本菇、鸡髀菇、车厘茄,酸酸辣辣嘅味道真系好开胃,仲要用火炉Keep住个温度,冬天饮真系一流🤤🤤🌟泰式虾炒金边粉 $78金边粉炒得有镬气,调味控制得好,酸甜惹味,唔似得出边嘅金边粉落好多茄汁,但又会过咸,呢到金边粉味道好正宗,必试!🌟青咖喱鸡 $88除左嫰滑嘅鸡肉,仲加入泰式茄子、豆角、红椒,椰汁味香浓,味道会比较辛辣,建议搭配白饭或烤饼一齐食😍总括依然,小店嘅地理位置虽然唔系咁方便,但还完左泰

🌟沙嗲串烧 $16/串

🌟帕能咖喱炒大虾 218

🌟 冬荫功汤 $98

🌟泰式虾炒金边粉 $78

🌟青咖喱鸡 $88

总括依然,小店嘅地理位置虽然唔系咁方便,但还完左泰国菜嘅水准,而且仲好有人情味,平日仲会免费派饭比街坊,绝对系良心小店!
  • 帕能咖喱炒大虾
  • 沙嗲串烧