2022-02-08
🤩惊喜!估唔到宝林商场隐藏咗间高质汉堡店。舖头位于宝林街市范围内。如果仲觉得街市系湿漉漉,宝林街市绝对系现代街市嘅新体验:地方光猛、干净、干爽👍🏻另开辟一个食街,有唔同嘅食店,例如寿司店、鱼蛋粉店…….仲有呢间高CP值嘅汉堡店!店主非常有心机咁打做佢嘅小店,由电子落单系统到外卖袋都细心设计,作为主角嘅汉堡就更加落足心机😍🍔面包底:🌈彩色嘅面包底,好吸睛!!!唔止呀,仲要系用天然酵母嘅素面包!咩系素面包?即系冇用猪油整嘅面包。店主话一般面包都会用猪油,而佢就专程揾师傅整呢款冇猪油嘅素面包。店主话呢种素面包嘅特色系食咗唔会痴牙🦷🤣 anyway, 咁讲究嘅素面包啱晒对面包有要求嘅人☺️💫是日点咗:1)招牌手打牛肉汉堡🐮超厚牛肉汉堡!浓牛味、松化、juicy! 仲可以免费加多啲蕃茄酱🍅。佢嘅酱,唔系蕃茄汁(ketchup),而系好似茄膏咁嘅番茄酱,自家调味,浓厚creamy, 啱晒lady.B 呢种钟意食酱汁嘅人😋2)他他脆鱼柳汉堡🐠鱼柳炸粉松脆,鱼肉鲜肉多计,配合埋酸酸妹妹嘅他他酱,好满足😋每款汉堡用料新鲜,蕃茄🍅同生菜🥬食得出系高质食材,仲可以按个人口味加钱加添唔同配菜,例如🧀芝士、🍄炒蘑
💫是日点咗:
1)招牌手打牛肉汉堡🐮
超厚牛肉汉堡!浓牛味、松化、juicy!
招牌手打牛肉汉堡
2)他他脆鱼柳汉堡🐠
他他脆鱼柳汉堡
🉐每个餐配小食同汽水。
小食拣咗:
A)薯条🍟
呢度嘅薯条系有马铃薯条同番薯条。呢个组合啱晒lady.B 呢种有选择困难症嘅人,一次过满足晒两个要求。🥳店主话佢哋嘅薯条系用光波炉整嘅,唔系油炸,健康嘅㖞🙃
B)炸蚝🦪
炸蚝就系油炸嘅😆外面炸粉厚薄适中,松脆可口,内里系creamy多汁鲜甜嘅蚝肉,食过番寻味😋可惜得两只,多啲就好啦😆
炸蚝
点解店主讲咁多嘢俾我听?无他嘅,因为汉堡系即叫即整,等紧汉堡嘅时候,咪同店主吹吓水啰~😆唔想好似我咁样要等,可以透过QR code网上落单咁就唔使等啦~
依家冇得堂食,简单叫个汉堡餐外卖,满足又轻松,搞掂😙