成日都听人讲牛池湾有间大排档好好食,今日终于同同屋企人一齐食啦🤗去到𠮶度爆晒场,好彩屋企人有book枱,我地5大2小叫左8样𩠌菜,包括有:招牌烧鹅、豉油王炒面、避风塘酿茄子、椒盐鲜鱿、鲜鱿蒸肉饼、水煮鲜牛肉、姜汁炒芥兰、豉油王海中虾😋而家谂起都觉得好好食🥰份量又够十足👍🏻招牌烧鹅:烧鹅皮脆卜卜,肉质鲜嫩,咬落去啖啖肉,爆哂啲肉汁出嚟,真系好食到晕呀~豉油王炒面:一路行入餐厅,都见到枱枱都有叫依一碟豉油王炒面,即刻都叫一碟先,超有镬气,每样材料都份量十足,味道亦都唔会过咸,刚刚好⭕️唔知我哋系太肚饿定系好味嘅关系,真系秒清!避风塘酿茄子:茄子入面酿咗鱼肉,口感十足~配埋啲啲炸蒜超级惹味!!椒盐鲜鱿:炸粉超薄,唔会食到成口粉,味道正常发挥,十分香口鲜鱿蒸肉饼:肉饼咬落有层次感,再配上鲜鱿鲜味,捞饭一流水煮鲜牛肉:味道菜超级有惊喜,辣味超够,并唔系死辣,入面介有宽薯粉同菜,索哂啲汁,食完条脷劲麻劲麻,超过引姜汁炒芥兰:姜汁味劲浓,超有获气豉油王海中虾:火喉掌握得非常好,炒得好干身,虾肉介系好鲜嫩,啲虾壳都卜卜脆,成只可以食哂,味道刚好超惹味,十分推荐

椒盐鲜鱿:炸粉超薄,唔会食到成口粉,味道正常发挥,十分香口

鲜鱿蒸肉饼:肉饼咬落有层次感,再配上鲜鱿鲜味,捞饭一流

姜汁炒芥兰:姜汁味劲浓,超有获气

2024-04-24