2022-11-21
🔷 〰️ 有朋友介绍屯门蓝地附近有一家新开的小店,不但价钱贴地,餐厅员工很亲民,最最最最重要是这家店的食物很棒。如果没有驾车,相对就有点不方便,不过驾车🚗去就十分方便 🥰〰️ 小店有室内室外区,适合不同需要的客人☺️但因为太怕热,当然跑入室内坐坐😂 看到餐牌的价钱,真的很贴地,相对出面的便宜😏😏😏🍽 🔹蘑菇肉酱厚多士 ($42)厚厚嘅多士面包,浓厚猪肉蕃茄肉酱配上平常比较少见既配搭—秀珍菇,正正系我钟意食既🫢🫢最重要食落去唔会有油腻感觉,而且多士唔会因为我影咗好耐相,而变得好硬,反而入口好松脆好好食😋🔹蒜蓉牛油鸡翼($32)想讲我有时喺泰国餐厅见到蒜蓉牛油鸡翼都会心郁郁想试,但次次都唔系我想要嘅效果,而且通常皮都会特别厚唔好食。但今次见到呢碟,粒粒蒜蓉喺牛油鸡翼表面,食落去唔会太咸,有香浓牛油新鲜蒜蓉味道!赞👍🔹蘑菇烟肉芝士通粉配多士($54)蘑菇烟肉芝士汁焗通粉,食落去唔会太腻,影相影得耐左食落去,都唔会黐住一嚿嚿。最重要唔系好咸,小朋友最爱之选😇质素的确做到水平以上😚🔹炸髀拼薯条 ($58)睇餐牌时,只系以为普通的炸鸡脾。等候了一段时间,差唔多食哂以上食物先出现😂果然,主角要最后先到,无
如果没有驾车,相对就有点不方便,不过驾车🚗去就十分方便 🥰
🍽
🔹蘑菇肉酱厚多士 ($42)
🔹蒜蓉牛油鸡翼($32)
🔹蘑菇烟肉芝士通粉配多士($54)
🔹炸髀拼薯条 ($58)
果然,主角要最后先到,无谂过原来系生炸鸡髀🫣🫣 佢地唔需要讲生炸鸡髀有几好食,已经用行动证明一切,真系做到皮脆肉嫩既效果😍😍😍
不过薯条有一点失色,事后都有同老板讲过,因为突然太多单,未能完全控制到火喉🤭
🔹红豆冰 (跟餐$10)
完全系足料爆多大大杯红豆冰,见到粒粒红豆🫘,红豆占比例有大半杯,唔会有死甜感觉。
🔹招牌咖啡(跟餐$0)
属于深度烘焙咖啡,油香充足,咖啡味不会太重☺️
📌 S House (顺屋)