2021-09-29 3840 浏览
去左启德邮轮码头,见到呢间餐厅,我地就入左去享用晚餐🍽️同埋系码头附近行下影左好多靓人靓景相呢🌃..餐厅楼底好高,落地玻璃大窗,摆放多个植物盆栽,下午趁住有日光来影相真系超靓! 而夜晚却是另一番光景,更添宁静浪漫,静静地品尝也不错☺️ 呢度主打西式菜,我地叫左:..🥩特级肉眼伴薯蓉 (10安士)好大块好厚既肉眼牛扒,烤得好软熟,肉味好浓,无点酱汁食都好好味! 另外配上特制烧汁,好惹味,旁伴有少许意大利粗海盐,点少少已经提升左味道😋..🍄黑松露杂菌意大利饭好creamy既意大利饭,加埋黑松露既香同香滑忌廉,好夹~ 不过如果黑松露再多D浓D会更好🤩..🐚白酒香草煮青口伴薯蓉见到一大锅青口就流口水了🤤 青口肉质肥美,加埋秘制白酒忌廉汁,食落去好入味!!..🌽法式忌廉粟米汤 及 沙律我本身系劲钟意饮粟米汤的~今次饮呢道汤都觉得好正! 超多粟米!! 出面好多餐厅唔会饮到啖啖粟米~而粟米汤极鲜甜而且creamy! 好饮! 随汤仲附上了一块法国蒜蓉包,好香好脆,点一点汤再食好味! 而沙律方面有唔少菜,配埋汁食好fresh!.🍰 焦糖炖蛋 及 白色红干果蛋糕两样甜品摆埋一齐再加一D水果既装饰,好靓既摆盘呀
🥩特级肉眼伴薯蓉 (10安士)
🍄黑松露杂菌意大利饭
🐚白酒香草煮青口伴薯蓉
🌽法式忌廉粟米汤 及 沙律
🍰 焦糖炖蛋 及 白色红干果蛋糕
两样甜品摆埋一齐再加一D水果既装饰,好靓既摆盘呀! 焦糖炖蛋几香,唔会太甜,不过食落感觉味道同面包布甸又有少少似,几得意! 而白色红干果蛋糕几特别,质地有少少似甘荀蛋糕,微甜,里面夹左一D水果,几清新!.
☕ Mocha
呢间餐厅系同 coffeeflow 联乘,所以咖啡都唔错! 本身想饮佢地既招牌cocktail,可惜当日bartender无返工,无得享用cocktail呢,唯有叫返杯mocha叹下! Mocha唔会甜,咖啡味浓,都几啱女仔饮
2021-09-19
  • 特级肉眼伴薯蓉