2023-03-11
♡ 隐世私房中菜|御膳 ♡-今日屋企有老人家生日~ 挑选左好多间餐厅最后简左呢简隐世私房中菜 😛真系诚心推荐 ! 呢度餐单菜色多元化,比起出面连锁酒家/中菜厅更加弹性因为可以按照客人要求同喜好去进行修改😍 而且服务态度良好 🙋🏻♀️呢样真系最紧要。呢度仲有分8人同12人餐单等等完全为客人度身订造呀🙌😆- ♡ 卤水拼盘 ♡ 有金钱肚、手撕鸡、猪大肠,卤水腌得入味 颇有水准。-♡ 香煎花龙虾 🦞♡ 每只龙虾都好大只 屋企人都觉得好爽口弹牙而且煎得好香。-♡ 白胡椒爆炒南非鲍鱼 ♡ 平时比较少食炒鲍鱼,试咗之后真系一试难忘。白胡椒同鲍鱼真系好夹而且更加令食到鲍鱼嘅鲜味。-♡ 古法八宝鸭 ♡ 八宝鸭好饱满,鸭身塞满左好多食材,包括莲子、红枣、薏米,冬菇,芋头,瑶柱, 栗子, 金华火腿 ,糯米味道咸甜鲜味 鸭同馅料都炖到好软身要食到正宗古法嘅八宝鸭真系买少见少从味道中已感受到餐厅真系好有诚意制作~ ❤️-♡ 荷香龙趸球蒸饭 ♡ 最期待就系呢个饭 龙趸球啖啖肉 带有鱼肉嘅鲜味而且啖啖肉汁 😆 配饭食真系可以添多几碗饭-♡ 上汤浸时蔬 ♡ 入面有白菜同菇类等等好清甜😛-♡ 流沙黄金虾
今日屋企有老人家生日~
挑选左好多间餐厅
最后简左呢简隐世私房中菜 😛
真系诚心推荐 !
呢度餐单菜色多元化,
比起出面连锁酒家/中菜厅更加弹性
呢样真系最紧要。
呢度仲有分8人同12人餐单等等
完全为客人度身订造呀🙌😆
♡ 卤水拼盘 ♡
有金钱肚、手撕鸡、猪大肠,
卤水腌得入味 颇有水准。
♡ 香煎花龙虾 🦞♡
每只龙虾都好大只
屋企人都觉得好爽口弹牙
而且煎得好香。
♡ 白胡椒爆炒南非鲍鱼 ♡
平时比较少食炒鲍鱼,
试咗之后真系一试难忘。
白胡椒同鲍鱼真系好夹
而且更加令食到鲍鱼嘅鲜味。
♡ 古法八宝鸭 ♡
屋企人真系比较钟意食虾
每一次都会食呢个菜
咸蛋黄布满虾身
真系好邪恶🤣
我哋好快就清晒碟。
♡ 砂锅大鱼头豆腐汤 ♡
老人家最钟意就系饮鱼头汤
呢个汤好清甜 啱晒一家大细饮
♡ 蒜蓉粉丝蒸蛏子皇 ♡
一上枱个个都哇一声
只只都好肥大 果然系蛏子皇
真材实料,蒜蓉好入味
连埋底嘅粉丝一齐食真系最正😆
♡ 紫薯布丁 🍮♡
布丁嫩滑爽口
每食一啖 紫薯嘅味道都起口中四溢
加上质感幼滑 个个都赞不绝口。
❥ 呢个质素,人均都系五百几真系好抵😆最紧要系老人家食得满意 大人细路都食得开心😛😋 下次都要再黎!
#
⇢店铺资料:
御膳 (观塘)
观塘敬业街65-67号敬运工业大厦12楼F室
#
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处