2017-07-13
大白菜猪肺汤, 入口非常清甜, 这老火汤值得一赞, 另外就系有埋汤渣, 点一点鼓油食, 感觉滋味花雕蛋白蒸鲍鱼, 这道菜系私房菜里面我觉得最好食嘅𩠌菜, 上菜时花雕嘅香味真系醉人, 入口之后蛋白非常嫩滑, 入去喉咙之后, after taste非常之强!另外鲍鱼非常q弹, 渗进不少花雕酒香荷叶蒜蓉蒸虾饭, 这一味饭 系我今餐私房菜第2赞嘅菜, 荷叶嘅香味, 蒜蓉同鼓油 既精华, 放在饭里面, 饭嘅软熟度恰到好处, 每一口都有豉油蒜蓉荷叶, 嘅香 滋味无穷 另外蒜蓉虾嘅味道不错, 咬口弹牙松露炒桂花鱼片, 桂花鱼片折了肉, 方便大家进食, 经过油泡之后, 桂花鱼片嘅原味非常之特出, 非常之滑口食咗咁多肉, 系时候食金银蛋 苋菜平衡一下, 苋菜爽口, 加埋金银蛋嘅调味 不错不错食咗咁多主菜, 仲有芒果布甸, 鱼形既布甸, 卖相吸睛, 入口又香又滑, 大满足!
另外鲍鱼非常q弹, 渗进不少花雕酒香