2024-07-20
旺角食饭多款式多选择就系人都知,而且地理方便系一班好朋友集合食饭嘅好地方嘛 。平时出开旺角都系食放题火锅或者Cafe,今次同朋友要去听讲座,所以谂住快快脆脆食啦。点知就俾我拣到一间好餐厅。餐厅侍应非常之好,服务超好,面带笑容,劲nice,入到去有亲切嘅感觉。之后侍应姐姐介绍咗原来呢一个虾球荣获米芝莲奖项架。咁就即刻嗌嚟食啦!另外仲见到砂锅云吞鸡,唔错㖞,咁啱想饮吓啲汤水。点知原来云吞鸡仲可以配饭,米粉或者米线。嚟到样样都好大份,真系抵食啦。讲一讲米芝莲嘅虾球佢系有两款口味,一款系有咸蛋黄而另一款系有沙律酱。我觉得两款都好好食,而且虾球好大只,亦都非常之好送饭。砂锅云吞鸡,鸡肉超嫩滑。食完𩠌之后将个米粉放落去一路食一路饮晒啲汤。超满足!其实餐厅入边仲有好多选择,我都未食得晒咁多款,下次要叫一大班朋友嚟,因为我见到隔篱枱姨姨选择咗蒸鱼,大大条60几蚊真系好抵食㗎。隔篱枱姨姨仲话味道非常之好,下次约埋屋企人一齐食先至得。
点知就俾我拣到一间好餐厅。
之后侍应姐姐介绍咗原来呢一个虾球荣获米芝莲奖项架。
咁就即刻嗌嚟食啦!
另外仲见到砂锅云吞鸡,唔错㖞,咁啱想饮吓啲汤水。
点知原来云吞鸡仲可以配饭,米粉或者米线。
嚟到样样都好大份,真系抵食啦。
我觉得两款都好好食,而且虾球好大只,亦都非常之好送饭。
砂锅云吞鸡,鸡肉超嫩滑。
食完𩠌之后将个米粉放落去一路食一路饮晒啲汤。
超满足!