2019-05-16
今日经过观塘先发现原本有间隐世法国🇫🇷米芝连既餐厅系公司附近,昨晚收工后就上左去朝圣,哗 , 原来有好多artists 黎食过,门口贴晒佢地d相!😊😊餐厅装潢都充满住法式味道,睇完menu后就叫左:法式面包,有白同麦2款面包,再配埋佢地秘制既garlic 酱好惹味!可以一边食,一边配埋汤一齐食,唔同食法都有唔同既感觉!😌法国干邑龙虾汤(另加$50): 有少许干邑酒味道,但唔会太浓烈,呢款系属于法式浓汤类,一锅鲜甜黏口的浓汤,有少许龙虾肉,使它的质感滑稠,味道浓郁,饮后使人温暖舒畅。波士顿龙虾🦞扁意粉伴龙虾汁$368 :龙虾🦞粉既我当然唔会放过啦,一上台龙虾鲜味已经芬香扑鼻,有2旧已剥好壳既龙虾肉,啖啖肉好肥美鲜甜,嫩滑弹牙,再食啖扁意粉味道更上一层楼!😋焦糖杏脯肉伴杏仁忌廉配白爵茶雪糕 (另加$50):第一次食感到很新颖既甜品款式,杏脯肉色泽金黄,肉质柔软,口感香甜,再配上伯爵茶雪糕简直绝配,法式甜品果然比我一个大惊喜!🥳再饮埋杯冻柠水消化一下,十分满足的晚餐🥣+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊
餐厅装潢都充满住法式味道,睇完menu后就叫左:
+++++++++++++++