2021-06-27 16 浏览
今次肥妹仔发现到一间隐世中菜小店🤤肥妹仔平时都比较少食中菜😂呢间有鸡煲 煲仔饭 炖汤 仲有各式各样嘅小菜 总有一款啱你🤩- 杏汁炖猪肺汤🐷 $48平时系出面好少见所以都想试下🤤好浓杏汁味😋饮落去好滑好甜 不愧为养生健康首选☺️配料都好足 有鸡 菜 红萝卜仲有瘦肉同好多旧猪肺🤪睇得出落足料👍🏻饮完吾会好口渴 应该冇乜味精😋成个汤好甜 值得一试👍🏻- 五柳鱼块🐟 $80呢碟够开胃 酱汁酸酸甜甜送饭一流🤤份量都唔少有8-9块🤔配料有红椒洋葱等等🧅捞埋汁好正😋鱼柳亦都大大嚿 食落唔会食到好多炸粉😊同埋鱼系有皮鱼黎 应该系用新鲜鱼做 唔系普通𠮶啲雪鱼柳 食唔到有雪藏味👍🏻中菜黎讲呢碟系我地嘅首选🤤次次都会叫🥰- 秘制鸡煲半只🐥 $138鸡份量好多 不过嫌佢有啲切得太细旧🙈半只嘅话2-3人都够食🤔肉质好嫩滑😁唔食得辣嘅bb辣啱啱好🌶食落麻麻地辣辣地好过瘾😚够浓味!!食到成件衫都有鸡煲味🙊肉眼见到配料有蒜头🧄猪皮🐷洋葱🧅大葱 青椒🫑芹菜🥬...觉得油咗少少 不过食鸡煲边可能唔油!可接受啦~😉- XO酱炒白菜仔🥬 $68XO酱味吾太够🧐单纯想食个清炒白菜呢个ok😅不过炒得啱啱好 啲菜都好靓唔会好老😋亦冇

- 杏汁炖猪肺汤🐷 $48

- 五柳鱼块🐟 $80

- 秘制鸡煲半只🐥 $138

- XO酱炒白菜仔🥬 $68
XO酱味吾太够🧐单纯想食个清炒白菜呢个ok😅不过炒得啱啱好 啲菜都好靓唔会好老😋亦冇觉得好油腻

整体来讲环境干净整洁坐得好舒服☺️因为店舖人唔算多 所以环境都比较安静 冇平时系酒楼个种嘈吵🤔好适合同屋企人朋友黎食饭倾计😆大家想食到好味嘅住家饭 不妨嚟呢度试下☺️

评分(5💜最高)
味道 ❤️❤️❤️❤️
价钱 💚💚💚💚