2022-10-23
系住宅区中好似一个隐世绿洲,进到餐厅即刻感受到另一个好chill嘅渡假氛围🌴🍹讲下食物方面,睇到餐牌菜式名真系笑死我,超正🤣拣左几款嘢都好食👇🏻🍔收皮啦!牛肉堡 $228(𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲𝗱 𝗣𝘂𝗳𝗳𝘆 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗿𝘆)~~~~~~~~~~~~~~~~~好少食到系用酥皮做外层嘅牛肉堡~外酥皮松化,一切开内层嘅肉汁流出😍牛肉汉堡嘅肉汁✨完全锁哂系系酥皮内,只能用juicy、鲜味嘅形容✨,肉质绵软,好有惊喜🤤🍟薯条有些芝士碎,唔算好脆,但味道都唔错。🍛无菌既牛肝菌食饭唔驶干哽 $158(牛肝菌黑松露意大利饭)~~~~~~~~~~~~~~~~~系数一数二我食过咁香浓菇味嘅意大利饭🍄。黑松露好多,牛肝菌都好多,带少少cream味,意大利饭粒粒分明,收汁刚好,每一啖都系浓缩茹嘅香味,超好食!👍🏻👍🏻🫘𝗟𝗔 𝗩𝗜𝗘 𝗘𝗡 𝗥𝗢𝗦𝗘 $42(玫瑰红豆鲜奶)~~~~~~~~~~~~~~~~~入口甜甜,饮到好香红豆味🫘,唔系加香精个种,系将红豆磨到好细滑整成,所以味道好天然。后调带淡淡玫瑰香。饮品带浅粉红色调💗,系造型同味道都好有少女感嘅饮品🌹🍸𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗼𝗱𝗮 $28(青柠梳打)~~~~~
🍔收皮啦!牛肉堡 $228
~~~~~~~~~~~~~~~~~
好少食到系用酥皮做外层嘅牛肉堡~
🍟薯条有些芝士碎,唔算好脆,但味道都唔错。
🍛无菌既牛肝菌食饭唔驶干哽 $158
(牛肝菌黑松露意大利饭)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
系数一数二我食过咁香浓菇味嘅意大利饭🍄。
🫘𝗟𝗔 𝗩𝗜𝗘 𝗘𝗡 𝗥𝗢𝗦𝗘 $42
(玫瑰红豆鲜奶)
🍸𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗼𝗱𝗮 $28
(青柠梳打)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
入口非常冰凉,入口微甜,带青柠嘅味道,非常清新。