2019-03-01
位置系美林村内的美食亭, 大围火车站行过去大约10分钟左右, 呢D应该系重新装修的公屋小食亭, 依家又大又干净, 仲好舒服添!MENU有大量港式/台式食品, 仲有大量甜品选择!下午有二人套餐, 百几蚊就有交易, 有3𩠌, 饭/面, 仲有饮品同甜品!呢个$148 二人套餐可以有齐8样野:蜜汁猪颈肉蜜脆鸡翼萝卜牛展上汤浸生菜肉燥饭净面腐竹糖水奶茶蜜汁猪颈肉 - 又香又大块, 片片都蜜味重, 算系厚切好好味!蜜脆鸡翼 - 4只, 几大只, 新鲜即炸, 非常热, 一样蜜味重, 仲有少少芝麻系面, 好好食!萝卜牛展 - 一定要试, 切到大大旧, 不过超级林, 超入味, 推介推介!!上汤浸生菜 - 生菜非常新鲜, 脆口架, 唔系放左好耐既生菜, 即刻煮的, 好难得有店舖整到高质素, 呢个生菜真系带俾我惊喜!肉燥饭 - 大量肉燥, 味道不错, 饭底唔湿, 十分OK!净面 - 仲有埋萝卜同红萝卜, 有HEART!腐竹糖水 - 超浓郁的腐竹糖水, 大量腐竹已经溶晒, 好似奶甘, 仲有再加入片片大腐竹, 唔太甜, VERY GOOD!奶茶 - 付有糖水自己加, 茶味香, 有点台湾茶FELL2人餐份量够3人
MENU有大量港式/台式食品, 仲有大量甜品选择!
呢个$148 二人套餐可以有齐8样野:
肉燥饭
净面
腐竹糖水
奶茶
肉燥饭 - 大量肉燥, 味道不错, 饭底唔湿, 十分OK!
净面 - 仲有埋萝卜同红萝卜, 有HEART!
奶茶 - 付有糖水自己加, 茶味香, 有点台湾茶FELL
2人餐份量够3人食, 好抵!