2018-07-09 137 浏览
今日适逢好友聚会,特地揾左支靓酒大家分享,要揾间边食边倾计,又可以免开酒费,就系茫茫既美食海中揾到呢间Luxury,拣呢间食饭最钟意个格调,一入门口已经有种温暖既感觉,推开门又系一个美食天堂。一开始有面包,餐厅非常细心准备咗唔同的芝士夹面包,迎合唔同客人口味。Like左Facebook就送左碟虾刺身,即like即送。刺身系原只虾,都几新鲜好爽口,要赞!头盘先黎一个 “薄切西班牙黑毛猪柳配意式吞拿鱼酱”入口一阵浓郁既吞拿鱼味,咬落带有猪毛猪既肉感,入口即溶既感觉,回味无穷。当用完头盘后,身后传黎阵阵既松露香味,一转身已看到一碗奶白色的汤,散发出香味,入口唔太浓唔太淡。压轴好戏出场啦, “慢煮和牛面颊配薯蓉”,和牛肉质丰厚,软熟恰当,配菜既薯蓉仲要入口唔太腻,成个主菜都相当有口感。朋友另外叫左一个 “芝士鸡卷配时令蔬菜”, 鸡卷入口非常有口感,唔会觉得好难咬,带有唔太腻既芝士味,口感好有层次感。最后甜品上场, “伯爵茶慕丝蛋糕”,入口即溶,口感顺滑,系口入面亦都带出阵阵茶香,钟意食蛋糕既我,俾呢个蛋糕十分满分。总括黎讲,成餐既CP值都唔错,气氛亦都相当适合好友聚会,开酒同切饼唔收任何费用,

Like左Facebook就送左碟虾刺身,即like即送。
刺身系原只虾,都几新鲜好爽口,要赞!
薄切西班牙黑毛猪柳配意式吞拿鱼酱
慢煮和牛面颊配薯蓉
芝士鸡卷配时令蔬菜
伯爵茶慕丝蛋糕
总括黎讲,成餐既CP值都唔错,气氛亦都相当适合好友聚会,开酒同切饼唔收任何费用,加上又可以坐好耐,岩晒庆生之用!
2018-06-20
庆祝纪念