2022-08-13 294 浏览
朝早做完运动想食早餐,点知道喺数码港无边间有开😕,一直系周围行下行下就见到呢间cafe,位置唔算显眼,应该要系喺𠮶度返工既人先识,但系主打既竟然唔系普通写字楼cafe既咖啡面包,令我呢个抹茶控即刻眼前一亮😍,入去睇下有咩食😋见到cafe名就知呢度主打抹茶,有普通抹茶饮品、抹茶咖啡、抹茶甜品等等。不过估唔到呢度另一个主打系近年大热既croffle,事不宜迟即刻开餐🥄抹茶croffle $42 (评分:⭐️⭐️⭐️⭐️)其实croffle主要系牛角包整成窝夫既形状,所以食落去似面包多d,呢个croffle外面香脆入面松软,不过重点都系上面既抹茶粉同抹茶酱~~~ 抹茶酱抹茶味极重,质地浓郁,配上有淡淡抹茶香既抹茶粉,连埋croffle一齐食简直100分满足🥰叫croffle之后店员提醒加饮品有75折,所以即刻望下个menu,发现有个matcha protein又几得意,啱晒做完运动既我,当然要嗌啦😛Matcha Protein with banana smoothie $52 (评分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)嗌个阵店员讲话会有香料味,饮落去觉得有小小,但系相信大部分人都接受到,香蕉打得几smooth,同抹茶bl

抹茶croffle

抹茶croffle $42 (评分:⭐️⭐️⭐️⭐️)

matcha protein with banana smoothie

嗌个阵店员讲话会有香料味,饮落去觉得有小小,但系相信大部分人都接受到,香蕉打得几smooth,同抹茶blend埋一齐感觉出乎意料地夹,想keep fit既人士必嗌👍

总结,估唔到喺数码港一角竟然有惊喜,望住外面既蓝天白云享受cafe美食super chill,下次大家黎数码港唔使愁无野食啦🥳

2022-08-13
抹茶croffle