2022-05-12 1513 浏览
🌹Rose Home Kitchen🍰最近都无乜出街食嘢最多都只系喺屋企附近行下寻日经过西湾河太富街立眼望到好似多咗间小店静鸡鸡进驻咗店面唔大得2张枱同bar枱但都坐得几舒服问返店主先知原来喺上环搬嚟睇埋ig发现仲要同路人(⑉︎• •⑉︎)♡︎订生日蛋糕可以订做埋黄色生日牌Tim小店主打欧洲式手工磅蛋糕✿︎同埋有窝夫意粉咖啡茶饮我哋本身买咗姜苹果磅蛋糕试下先试完真系有啲惊喜⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾蛋糕内食到一丝丝姜丝但又唔会太辣又唔会抢到苹果香味于是乎第二日朝早直程堂食试埋佢哋嘅主食同饮品🍷招牌西班牙红酒焗鸡胸🦆老老实实我平时麻麻哋鸭胸不过脑细叫到就试吓啦估唔到又几正♡︎(°´ ˘ `°)/鸭胸皮加上糖煎至焦脆红酒汁酒精挥发咗仲中带有少少酒香🫐黑糖西梅鸡腿肉意大利面🍝第一次试到呢呢个组合其实个汁无想像中咁甜仲有啲西梅干喺入面唔知系咪可以畅通肠胃😂🧄香蒜南瓜鲜菌意大利面🍝个人嚟讲觉得味道略淡( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )同埋可以blend南瓜做酱会比较适合🍎苹果肉桂窝夫🧇原本想挑剔点解系用新鲜苹果唔煮个苹果酱不过其实新鲜苹果都几fresh脑细赞窝夫个浆调较得好好食落系外脆内软冇记错好似$38好抵食~蛋糕类方
🌹Rose Home Kitchen🍰

其实个汁无想像中咁甜
仲有啲西梅干喺入面
唔知系咪可以畅通肠胃😂

🧄香蒜南瓜鲜菌意大利面🍝
个人嚟讲觉得味道略淡( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )
同埋可以blend南瓜做酱会比较适合

食落系外脆内软
冇记错好似$38
好抵食~

蛋糕类方面
我哋短期内已经试过苹果姜磅蛋糕、香橙白酒磅蛋糕、柠檬椰子磅蛋糕、薰衣草磅蛋糕( ˘꒳˘)。o○︎
老实讲每种都好好食
系比较湿润嘅磅蛋糕而唔系干争争
同埋味道都唔会过甜
真系有homemade嘅感觉呢~

饮品方面意式咖啡都冲得唔错
鲜忌廉Latte同红酒咖啡都好饮
仲有其他饮品都好有特色
例如姜味咖啡同杏仁咖啡
佢哋仲有鲜奶茶
我哋试饮咗薰衣草鲜奶茶
饮完真系好想返屋企瞓个觉先😂

住喺东区又唔知食咩好嘅街坊不妨一试呢间性价比都算高嘅小店喔~