2021-06-29 324 浏览
同朋友食生日饭,佢拣左呢间The Leah食英国野,餐厅入口好隐世,得一部䢂上到去,都揾左阵先揾到🙈🔸Scotch Egg & Soldiers $98传统苏格兰小食,流心鸭蛋外有层免治猪肉炸过,仲有香脆的酸种面包条,店员建议用面包条点流心蛋黄食。🔸Mac n Cheese 🧀 $78细细碗的邪恶芝士通心粉,略嫌芝士味唔够香浓。🔸Lobster Pot Pie 🦞$248同我哋想像中既Pie好唔同,佢唔系批既形状,而系盘入面有龙虾肉同好多面包糠,加左醋汁,食落酸酸地,几特别。🔸Fish, Chips & Scratchings🐟 $198 鱼肉好滑,炸浆唔算好厚,有返啲英国的感觉🤣不过底下面的青豆碎就唔系我杯茶喇🙈🔸Apple Pie & Nutmeg Custard $98拣左个甜品,订位时讲左系庆祝生日,店员系碟上做左装饰🎂外面系一层几厚的酥皮,唔算好酥脆,中间有玉桂味的苹果粒,可配吉士酱汁食。可能食左个芝士通粉之后都有啲滞🙈整体黎讲啲食物讲唔上好好食,未去到话水准好高,一半一半啦,不过我无食到佢个招牌菜威灵顿牛(要预订),可能好好食,机会可以试吓。餐厅真系有少少英伦风,价钱都可接

🔸Scotch Egg & Soldiers $98

🔸Mac n Cheese 🧀 $78
细细碗的邪恶芝士通心粉,略嫌芝士味唔够香浓。

🔸Lobster Pot Pie 🦞$248

整体黎讲啲食物讲唔上好好食,未去到话水准好高,一半一半啦,不过我无食到佢个招牌菜威灵顿牛(要预订),可能好好食,机会可以试吓。餐厅真系有少少英伦风,价钱都可接受,一试无妨。