2019-09-22
𠮶日去流浮山,本来想买鱼干 ♪(´ε` ) 点知行吓行吓,都买唔到合心水的 ( ̄▽ ̄)’’结果心有不甘,谂住一定要买啲嘢或者食啲嘢先走╮( ̄▽ ̄"")╭揾食路上,眼见只有大量海鲜酒家,我心谂冇理由中午就走去食海鲜吧,我哋又唔系游客 ╭(╯3╰)╮结果行吓行吓,比我个友人见到有人正在喺后舖蒸排骨饭,经过两次,因为都揾唔到食咩,于是友人就胆粗粗咁走去问阿姐,系咪有排骨饭食,阿姐就答有,但要等十分钟,过对面舖等啦。讲真,如果系得我一个人经过,一定唔会走入𠮶间舖,因为门面真系好旧,又唔会知系茶餐厅,一啲都唔吸引,好彩结果入面唔太差。睇餐牌,完全冇写排骨饭。结果佢哋话除咗蒸排骨饭,仲有蒸鸡,蒸肉饼。我哋于是就叫了一碗蒸排骨饭,一碗蒸鸡饭,但完全唔知几多钱过啰 ╮( ̄▽ ̄"")╭再加两杯冻柠茶,盛惠$65。总而言,两个蒸饭都好新鲜,啲饭亦调教得好,软硬整合适中。豉油配合不太咸,个饭份量细细的,不会太饱。系咪好出色?有heart啰(>^ω^<)
结果心有不甘,谂住一定要买啲嘢或者食啲嘢先走
╮( ̄▽ ̄"")╭
睇餐牌,完全冇写排骨饭。
结果佢哋话除咗蒸排骨饭,仲有蒸鸡,蒸肉饼。
再加两杯冻柠茶,盛惠$65。
系咪好出色?有heart啰(>^ω^<)