2022-11-15 156 浏览
一直都好想揾一间高质既蛋包饭,上次试过满天星但真系又贵又唔特别,今次呢间铺头虽然位置比较隔涉,系入左一啲民居位置。呢间铺头既装潢好60-70年代既日本餐厅感觉,一入去已经觉得好怀旧!明太子奶酱蛋包饭 $98一切开蛋就会好自然咁散开两边,好治愈!呢个蛋包饭真系好好食,明太子奶酱好creamy,味道浓郁又唔会抢左蛋既香味。蛋炒到非常滑身,又好有蛋香味!经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $72牛肉酱汁好浓郁,有少少抢左蛋既香味,所以酱汁可以混合埋个饭,但尽量唔好混合啲蛋!蛋包饭入面混合左萝卜同磨菇碎,令蛋包饭嘅味道更多元!日本蜜瓜梳打(+雪糕球) $38蜜瓜梳打既造型好日系,好记得梳打冲得好满,加埋雪糕就好快会漏,好足料要快啲饮!味道方面,蜜瓜味亦都好重,加埋雪糕就会变得更加好味!

明太子奶酱蛋包饭 $98

经典日式牛肉酱汁蛋包饭 $72