2022-12-08
隐世西式小店 -Ricco 长沙湾位水深水埗/长沙湾宇宙商场对面既隐世小店。装潢精简,最重要系价钱大众化,✅够晒贴地, CP值极高!💕🌟 全部食物即点即整,主食有意大利粉、西式焗饭,各款特色炸物,有即场炸鸡🍗髀鸡翼等等,仲有牛角包🥐。多元化食物选择,啱晒唔同口味嘅朋友。除咗可以堂食,仲可以嗌外卖,啱晒疫情下想喺屋企食既朋友。由于系即order即做,需要少少时间,我见好多人都一早落order,嚟到就可以即刻拎走🫶🏻👍🏻大家都10分醒!黑松露忘康汁杂菜鱼柳炒意粉 。 $75SPAGHETTI W/ FISH FILLET IN BLACK TRUFFLECREAM CHEESE SAUCE意大利粉软硬适中,有口感有层次,最钟意系佢炒得好香,先至再捞酱汁,呢个系比较高级嘅做法,因为意大利粉唔会因为被酱汁搞到林晒! 口感嚼劲!通常系比较高级西餐厅先会有!所以呢个价钱10分有惊喜,🥰😍🤩 配埋杂菜很满足!鱼柳🐟🐠大块过手掌,而且肉质唔系松散,亦都冇雪味,所以系拎新鲜嘅食材做卖点👏🏻👏🏻👍🏻芝士焗意式茄汁猪扒饭关$62浓厚既芝士盖面,大大块猪扒:够松化,加埋自家制意式茄汁,非一般好味焗猪扒饭。另一
除咗可以堂食,仲可以嗌外卖,啱晒疫情下想喺屋企食既朋友。
黑松露忘康汁杂菜鱼柳炒意粉 。 $75
CREAM CHEESE SAUCE
芝士焗意式茄汁猪扒饭关$62
另一必食推介 :
F8 水牛城鸡翼$35 🍗
果然名不虚传,炸得非常松
脆,外脆内软唔油腻,只只都超巨大,餐厅都系用心制作😘
另外优惠价加配饮品,青柠梳打清新好味。 劲大杯, 好似以前思乐冰甘大杯!
Ricco 堂食📍
地址:长沙湾青山道195号地舖
Openrice : https://bit.ly/3aD6EL0
#长沙湾#长沙湾美食 #香港好去处#美食
#Hongkong Cafe#yummyfood #香港餐厅#旅游#美食日记 #美食摄影 #foodblogger
#foodie #foodblog #食好西#相机食先#香港
打卡位 #平价美食