2024-04-26
有晚约左朋友系油麻地附近见面,但又唔知道有啲咩嘢食,咁咪上网睇吓啦,结果俾我见到呢间有live band表演嘅楼上coffee shop/西餐店,见好似几有特别咁,就决定上去试下啦!话佢隐世系因为佢上去舖头条路有少少隐蔽,揾左一阵先揾到🤣🤣🤣虽然整间舖嘅面积唔系好大,但环境都几好,座位之间都几濶下。但由于我哋坐系佢个煮食炉附近,而佢又系open kitchen,所以油烟都比较大,呢度都扣左啲分😅我自己叫左个炭烧肉眼牛扒,我觉得不过不失啦,我今次叫左7成熟,佢都做到嘅,并无出现过熟情况,酱汁都几好。本身以为煮菜会系薯条,结果原来系薯饼,而且仲整得几脆下,唔错👍🏻朋友就叫左蕃茄司华力肠长通粉,虽然貌相平平无奇(可惜唔记得影相),但朋友就话好好食,好有家嘅感觉🤣🤣最后我叫左杯特饮- 比利时特浓朱古力,貌相唔错,有一层厚厚嘅cream,我当自己食紧甜品咁😊而整杯朱古力一啲都唔甜,仲带有朱古力嘅甘味,整杯野饮都好正😍