2017-11-21 169 浏览
之前喺太子试过呢间cafe paradise知道原来佢哋喺长沙湾开咗分店。 今日路经长沙湾决定试下,餐厅地点非常方便就在地铁站出口附近, 虽然餐厅门口不大 但行经餐厅已被门口陈列的摩天轮装饰吸引住。 我哋都系门口欣赏咗一轮先至入餐厅。入到餐厅门口就见到有两只可爱嘅啤啤熊, 感觉好似入咗去童话故事咁。 餐厅侍应好有礼貌亦都好详细介绍餐厅的菜单, 值得一赞。我哋叫咗个set dinner及一个帆立贝墨鱼汁烩意大利面, 饮品就叫咗青苹果梳打。Set包嘢饮,甜品又有头盘沙律及餐汤, 主菜我叫了烤美国猪鞍配蜜糖烧汁及一杯青苹果梳打。头盘餐汤系磨菇忌廉汤及黑醋沙律, 两碟都大大份。烤美国猪鞍配蜜糖烧汁 - 猪鞍未上到枱已闻到好香, 外层煎到有少少脆口,但系肉质保持到鲜嫩,一啲都唔鞋口,肉汁好丰富。 而且份量都唔少大大块,好味!! 两款酱汁各有特色。个人比较喜欢烧烤汁。青苹果梳打- 稳阵之选帆立贝墨鱼汁烩意大利面 - 墨鱼汁食到有茄汁的鲜味, 意粉不会太淋口感刚好,份量亦都好够,我一个人都食唔晒。餐厅现在正在进行推广, 食满100蚊有一个印仔储满15个可以换领一个 旋转木马。 一家人嚟食饭话唔定已经

头盘餐汤系磨菇忌廉汤及黑醋沙律, 两碟都大大份。

青苹果梳打- 稳阵之选

餐厅现在正在进行推广, 食满100蚊有一个印仔储满15个可以换领一个 旋转木马。 一家人嚟食饭话唔定已经可以换到一个了。