2019-01-27
朋友生日,而寿星表示想食西餐,所以我地特登揾咗呢间评价几好既西餐厅。我地首先嗌咗几样小食。呢个炸双色薯条系粗薯条同蕃薯条,炸得好香脆,会令人食到停唔到口。招牌炸虾春卷亦炸得好香脆,点埋𠮶酱更加好食,而且旁边仲配有沙津菜。又系鸡翼怪出动既时候,叫咗水牛城辣鸡翼,酸酸地辣辣地咁非常惹味。我地拣咗𠮶铁板餐,会包埋餐包、餐汤同饮品。呢个顶级巨型牛肩肉眼扒,真系冇改错名,一上菜比佢吓亲,超级大块同厚身,仲要有成两块咁多。味道方面,牛味颇重而且几juicy。平时食西餐多数都会食牛扒,今次试吓新野,叫咗呢个白豚斧头扒,估唔到有惊喜㖞。店员建议八成熟,呢个熟度真系啱啱好,肉质松软仲好重肉香。呢个大虾浓汁意粉真系劲足料,除咗大虾仲有其他海鲜。意粉用咗扁意粉,特别挂汁,而且𠮶汁系好浓味既龙虾汁,好好味!鲜蚬忌廉意粉一样好足料好多蚬,意粉亦煮得岩岩好,不过个汁略嫌比较淡味。黑松露野菌risotto,一上菜就闻到黑松露香,未食都已经觉得好好味,果然食落口都劲重黑松露味,劲正!
我地拣咗𠮶铁板餐,会包埋餐包、餐汤同饮品。