2022-12-20
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗) -今次嚟到元朗揾食😋 见到有间几有feel嘅西餐厅,外面仲有只猫头鹰好好认🦉 🔍 Set dinner $238抵食嘅set dinner! 包咗烧南瓜鲜虾沙律 🥗 餐汤🥣,主食,仲有甜品/ 餐饮。当中选择亦都好丰富。烧南瓜鲜虾沙律,再加南瓜汤。沙律够晒清新,再配黑醋,酸酸地作为开胃菜最适合。主菜就选择左烧纽西兰肉眼扒 🥩配铁板薯条🍟加沙律🥗 牛扒五成熟,肉质鲜嫩,亦都好Juicy, 成功锁住肉汁,仲配埋芥末、烧汁、海盐,满足唔同人嘅口味😋 由于肉味好香,而且牛扒质素靓,所以个人觉得就咁加海盐已经好好食😋🔍 柚子汁脆炸鸡翼 (跟餐+$58)新鲜即炸,鸡翼香脆得来又唔会炸得太硬,最重要嘅系柚子汁味好香,酸酸甜甜,虽然作为小食,但好开胃,再会配搭少少沙律。🔍 tiramisu (跟餐甜品)食落似系朱古力蛋糕,蛋糕质地软身,香浓朱古力味,特别系上面大量嘅朱古力粉够晒吸引同邪恶,作为呢餐完美嘅收尾😋🔍 澳洲羊西冷 $178难得见到羊西冷🐑 ,羊味好香,但食落去又唔会酥味太重,脂肪适中,同样配上芥末、烧汁、海盐,帮助带出羊嘅
🔍 Set dinner $238
🔍 柚子汁脆炸鸡翼 (跟餐+$58)
🔍 tiramisu (跟餐甜品)
🔍 澳洲羊西冷 $178
难得见到羊西冷🐑 ,羊味好香,但食落去又唔会酥味太重,脂肪适中,同样配上芥末、烧汁、海盐,帮助带出羊嘅香味😋 有唔同嘅配菜选择:薯条、薯角、西兰花、沙律,当中自由选择两个配菜,或者加钱选择其他配菜。今次选择左薯条同薯角,新鲜即炸,香脆可口,邪恶度十足
元朗泰利街1-29号大兴大厦地下6-7号舖