2019-10-15 42 浏览
性价比高的好味西餐今晚去咗九龙湾国际展贸食嘢,平时经常搭shuttles 经过,但好少喺𠮶度食晚餐。嚟到呢间Casa Luca嘅西餐厅,店面确实不太吸引并不会令到你想坐低食嘢,但望一望餐牌,价钱相当便宜的西餐,于是就坐低叫了三个套餐。味道比想像中好味,而且价钱非常抵,好味过一般西餐厅百几蚊的质素。点左至爱嘅芝士黑松露磨菇意大利粉,黑松露味10分浓郁,相信落重料,意大利粉烟银适中,是我喜欢的硬度,配上浓郁嘅芝士,令我停不了口。另外叫了一份必试的和牛汉堡配薯条,已六$70的价钱,食到这种高质素嘅和牛汉堡,性价比十分之高,热辣辣即炸嘅粗身薯条,份量多,而且10分香脆可口,值得一试。还有叫了一份炸春鸡配薯条(薯仔好味),还有两块粟米和沙律菜,餐送到嘅的时候,香气扑入鼻,十分吸引,因为春鸡身型细小,肉质嫩滑,配上的五香味的盐,更美味可口。
性价比高的好味西餐