2024-09-17 1341 浏览
对于我嚟讲乐富比较陌生嘅地方,咁啱今日我要去附近上堂,见到有一间比较特色的嘅越式餐厅,浅绿色外型,设计到越南风味,好特别🤭三宝手工河特制嘅手工河粉,粗身得来比较厚身,而且够晒滑溜,肉类果然系牛肉最重要嘅部份,有牛颈脊 、牛坑腩 同鲜牛丸先讲声牛丸,牛肉打造肉丸更加鲜甜,而且够晒弹牙😯牛抗腩系我最钟意食嘅牛肉部位,肥瘦均匀,而且油脂更加香食落去啖啖肉,最后牛颈脊比较咬口出,而且佢肥牛方面最浓郁嘅,整体佢嘅杯赛加埋佢嘅手做嘅河粉,原来系咁好食㗎🤭特级崩沙腩手工河 想不到食越南河粉都有崩沙腩😍肉质好腍肥瘦均匀,入口即溶花油花四钱,再淋上特别熬制汤底,牛肉同汤底好夹,而且河粉系用咗粗身河粉更有口感更滑😋😋香茅红糟肉肉糟原来系讲紧猪肉经过油炸外面脆里面嫩嫩,点啲汁都几好味😉越式香茅鸡翼香茅鸡翼,但系依度系出名就系一只骨鸡翼,用咗香茅果然香气浓郁,再配上咬落去更加有越式风味🤣椰子咖啡我咁钟意饮咖啡,必定order一个出名咖啡,带一点甜度,咖啡果然系好出色啊。香得来没有苦涩味,推荐你哋试吓😊岘港三色冰三种不同颜色啫喱条好有口感,用椰汁陪衬,椰香扑鼻,果然系够晒越式风味😍

对于我嚟讲乐富比较陌生嘅地方,咁啱今日我要去附近上堂,

三宝手工河
先讲声牛丸,牛肉打造肉丸更加鲜甜,而且够晒弹牙😯

特级崩沙腩手工河

香茅红糟肉
肉糟原来系讲紧猪肉经过油炸外面脆里面嫩嫩,点啲汁都几好味😉

越式香茅鸡翼

椰子咖啡