2021-08-11 34 浏览
收工经过湾仔,咁啱想食炸嘢,位于湾仔船街一间隐蔽嘅小快餐店,竟然有我最爱嘅鸡翼放题啊。舖头店舖好有型格,黑蚊蚊,亦都有好多霓虹灯可以打卡,佢有好林林总总唔同味道嘅鸡翼放题,但系我哋拣咗一个burger同鸡翼,仲有松露薯条。鸡翼方面我哋今次拣咗泰式酸辣鸡翼一份六只,鸡翼个size好大只,而且皮香肉嫩,出边仲有满满嘅泰式酱,真系十分之正。而另外一个就系炸鸡汉堡,炸鸡汉堡个鸡肉炸得非常香脆,青瓜丝配上沙律酱一解油腻,最后加埋个松露薯条,佢仲要系用幼薯添,松露酱配埋新鲜炸起嘅薯条真系绝配。下次嚟真系要试试佢个鸡翼放题先,有唔同嘅味道,有辣有唔辣,适合一班朋友黎比拼一下。